The future of packaging... ...and much more

Vibers; van idee naar bedrijf met dutch sustainable transformations

Geen plastic, geen papier, geen beton, maar Vibers. Dé oplossing voor veel milieuvervuilende producten en grondstoffen. dutch sustainable transformations helpt meebouwen aan veranderingen die goed zijn voor maatschappij, mens en milieu.

Vibers wordt gemaakt van olifantsgras, een snelgroeiend gewas dat enorme hoeveelheden CO2 kan opnemen. Na een serie van servies introduceerde Vibers een verpakking ter vervanging van plastic, met een natuurlijke uitstraling, waarin producten mooi en lang vers blijven. Na gebruik kan het bij het GFT afval en is niet schadelijk voor het milieu.

Duurzamer én beter alternatief
Vibers is sterker, lichter en volledig composteerbaar. Vibers beton is zelfs geschikt voor in de bouw. Het jongste resultaat is een modulaire betonnen bank die samen met beheerders van de gemeente Bergen op Zoom is ontworpen. Een enorme stap voor de bouwsector, waar tot op heden met name wordt gelet op de energieprestaties van een gebouw en veel minder op de milieubelasting van de toegepaste materialen. dutch ziet in Vibers hét duurzame alternatief voor fossiele brandstoffen als olie en is daarom trotse collega en investeerder.

Drempels wegnemen
Het verschil willen maken was makkelijker gezegd dan gedaan. De drempels voor toetreding in de markt zijn hoog, maar te overwinnen. Met Vibers heeft de producent - en dus ook de consument – eindelijk een alternatief. Producenten zien dit steeds vaker in en de knop gaat om. dutchers Gerben Nij Bijvank en Jochem Sanders begeleiden Vibers in dit proces van professionaliseren, commercialiseren en implementeren.  

Vibers sluit perfect aan op waar dutch al vijftien jaar lang innovatieve bedrijven mee helpt: het opbouwen, opschalen en versterken van ondernemingen met een duurzame drive. "Waarbij we vanuit onze rol en bijdrage verantwoordelijkheid willen nemen voor het resultaat”, zegt dutch directeur Meino Zandwijk. "Alles wat je doet moet bijdragen aan veranderingen die uiteindelijk goed zijn voor milieu, maatschappij en mensen; building better//worlds

Stoere producten van duurzaam Olifantsgras

Image Kijken bij Vibers

Change the vibe

Natuurlijk is er veel meer te vertellen over Vibers. Over hoe onze ervaringen passen bij uw uitdaging. Vraag maar aan Gerben Nij Bijvank.

Neem contact op

Deel deze case!

MEER CASES

Image

Wij stonden mede aan de wieg van de Beebox en zijn actief betrokken bij de succesvolle fusie met Willem&Drees in 2016. Inmiddels is er een bijzondere en succesvolle coöperatie

Bekijk deze case →

Image

Hoe ga je als bedrijf om met de behoefte aan mobiliteit van je medewerkers vanuit duurzame overwegingen. Voor PON hebben we een indrukwekkend, business- en duurzaamheid-gedreven plan voor ontwikkelt.

Bekijk deze case →

Image

Voor dutch gingen we op zoek naar een nieuwe manier van mobiliteit organiseren. Dit bleek niet te bestaan en moeilijk te ontwikkelen, daarom zijn we het zelf gaan doen. In de leasewijzer vindt je tips en concrete maatregelen.

Bekijk deze case→