Sustainable mobility; gewoon doen.

Meino Zandwijk Circulaire economie, Nieuws Leave a Comment

Vandaag 24 januari in de Volkskrant; een mooi artikel over een nieuwe website van MilieuCentraal waarop elke Nederlander precies kan zien wat zijn CO2-belasting is als hij op vakantie gaat; klimaatwijsopvakantie.nl Milieucentraal laat voor negen soorten vakanties, zeven typen accomodaties en zeven werelddelen precies zien hoe hoog de CO2 belasting is, wat de alternatieven zijn en geeft weetjes om te inspireren. De 7 wereld-delen kunnen door de nieuwsgierige reiziger verder onderverdeeld worden in regio’s, landen en voor Europa ook nog de steden.

Voor zakelijke reizen is CO2 belasting ook een belangrijk issue. Daarbij denken we snel aan de organisaties met veel internationale zakenreizen, maar juist de dagelijkse binnenlandse verkeersstromen zijn belangrijke veroorzakers van CO2 uitstoot. dutch sustainable transformations heeft op het dilemma van mobiliteit en CO2 reductie reeds een aantal jaar geleden geanticipeerd. Vanuit onze opvatting om simpelweg duurzaam te doen, hebben we een compleet nieuw model ontwikkelt. Innovatief omdat het vanaf het begin gebruik maakt van alle vervoersmodaliteiten, de werknemer zelf direct betrekt en volledig geschoeid is door een duurzaam mobiliteitsbeleid. Dit beleid en het onderliggende model heeft in onze kleine praktijk met 20 medewerkers jaarlijks een reductie van 30 ton CO2 weten te realiseren. Voorwaar niet niks.

Reden genoeg om de ervaringen samen met Natuur&Milieu verder door te bouwen naar de duurzame leasewijzer. Ons model en de concrete ervaringen van een groter aantal organisaties maken zo voor een uitgebreide best practice op het gebied van zakelijk mobiliteitsbeleid. Eind september 2017 is deze leasewijzer geïntroduceerd. Uit eigen ervaring weten we wat dit beleid tevens kan doen in het bewustmaken en verder mobiliseren van de eigen werknemers in de reductie van de totale CO2 belasting van organisaties. En dat is weer een simpele stap in de goede richting.

Meer weten? Vraag het document aan of boek een gesprek met onze collega Gerben Nij Bijvanck. Hij heeft aan de wieg gestaan van deze leasewijzer.

Meino Zandwijk

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.